ساختمان تاریخی هلال احمر
نقشه و معرفی بخش های مختلف ساختمان تاریخی هلال احمر
ساختمان تاریخی هلال احمر، چهار فضای بزرگ در طبقه همکف و اول دارد و قرار است این فضاها با کاربری های داده شده به فضای موزه صنایع دستی، مرکز آموزشی و کارگاه های صنایع دستی و اداری اختصاص داده شده تا تعدادی از هنرمندان صنایع دستی منطقه به این مکان هدایت و مستقر شوند. این ساختمان متناسب با توجه به خصوصيات اقلیمی و شرایط آب و هوایی منطقه گرم و مرطوب خرمشهر طراحی و ساخته شده، طوری كه در گرمای شدید تابستان به دلیل وجود ايوان های جلو اتاق ها، از شدت تابش آفتاب کم شده و باعث کاهش دما هوا در فضای بسته شده است.
قطور بودن دیوارها و وجود لایه کاه گل بر روی بام، کمک زیادی به تعدیل دمای هوا و کاهش آن نسب به دمای خارج از ساختمان کرده است. هر چه قدر از این بنا تعریف و تمجید شود باز هم کم است، شما می توانید به راحتی از طریق مستر بلیط، هر بلیطی از جمله قطار، اتوبوس و هواپیما که مد نظرتان است را خریداری کنید و با سفر به این شهر از نزدیک شاهد این شاهکار ایرانی باشید.
وجود پنجره های متعدد و مقابل هم و اتاقک های راه پله در پشت بام كه نقش باد گير را در بنا دارند، به ايجاد تهویه هوا کمک کرده است. پوشش هر دو طبقه این ساختمان از نوع تخت با تیر های چوبی می باشد و در مناطق گرم و مرطوب اغلب برای پوشش از تیر هایی با فاصله حد اکثر 50 یا ۶۰ سانتی متر و پوشش حصیر و سپس غوره گل و کاه گل جهت عایق بندی استفاده می شده است.
وجود داشتن هم زمان سه گونه فضای باز مانند حیاط، ايوان و اتاقک ها، وجود تقارن در طراحی فضا ها همچنین در نمای ساختمان و فضای دلنشین و زیبا نمونه هایی از این بنای تاریخی هستند که همه را مجذوب خود می کند.
Comments
Post a Comment