تاریخچه تبریز

 

تاریخ اولیه پیدایش این شهر مشخص نیست و بحث زیای در مورد آن انجام گرفته است. بعضی از تاریخ شناسان ادعا می کنند که بهشت عدن در شهر تبریز بوده، اولین نوشته هایی که بر روی  کتیبه ها وجود دارد پادشاه آشور سارگن دوم را نشان می دهد. همچنین در سال 1380 اکتشافاتی را انجام دادند که نشان دهنده تمدنی در هزاره اول و دوم قبل از میلاد در تبریز است. بسیاری از محققین ادعا دارند که دژ تارویی که اسم آن بر روی کتیبه پادشاه آشور وجود دارد آمده است. در کتیبه موجود این دژ را قلعه ای بزرگ و آباد معرفی نموده اند که دارای باروئی تودر تو بوده  و محل نگهداری اسب های ذخیره سواران به شمار رفته است که در حمله آشوری ها به این سرزمین از بین رفته است، اما ارتباط تبریز با قلعه های دوران مادها و شهرها باعث به وجود آمدن اختلافاتی بین محققان شده است.

در کتاب تاریخ ایران نوشته اند که تبریز در زمان دوره ساسانی اول به وجود آمده  که در سده هفتم قلعه آن را ساخته اند و تبریز امروزی بر روی خرابه های شهر تورژ ساخته شده است. تورژ یا بارها یکی از مهم ترین مراکز بازرگانی منطقه بوده  که مانند پلی ارتباطی بین شرق  و غرب عمل می کرده، تورژ در زمان حکومت اشکانی تبار ارمنستان پایتخت آن منطقه بوده است.

به احتمال زیاد تبریز در سده چهارم میلادی ویران شده و در زمان حمله عرب ها روستایی بیش نبوده است، در سال 22 هجری که آذربایجان به دست مسلمانان فتح شد بیشتر توجه خود را بر روی اردبیل قرار داده بودند و اسمی از تبریز نبود. بعد از اینکه آذربایجان را فتح نمودند عده ای از عرب ها در آن جا ساکن شدند و در زمان خلافت منصور عباسی یعنی در سال 137 هجری  رواد که از قبایل مشهور یمن آمده بود در تبریز سکونت کرد و پسران وی اولین دیوارهای این شهر را بنا نهادند. بعد از رواد پسر او یعنی وجنا با برادران خود در آن جا قصری را بنا نهادند  و در سرتاسر شهر دیوار کشیدند بعد از آن مردم به آن شهر وارد شدند، مطهر بن طاهر مقدسی تبریز را بسیار آباد تعریف می کرد و ابن حوقل هم آن جا را آبادتر از دیگر شهرهای آذربایجان می دانست.

تبریز از سده سوم هجری گسترش پیدا کرد و آذربایجان متوجه اهمیت آن شد، به نحوی که متوکل عباسی بعد از زلزله سال 244 هجری دستور بازسازی شهر را صادر کرد این شهر با توجه به اینکه توسعه یافته بود اما متاسفانه در سال 434 بر اثر زلزله ای ویرانگر تخریب شد، لازم به ذکر است که بگوییم خاندان روادیان تا سال 446 هجری حاکم تبریز بودند. در همین سال طغرل سلجوقی وهسودان روادی را به حکمرانی آذربایجان انتخاب کرد اما آلب ارسلان در سال 463 هجری وهسودان را برکنار کرد و بعد از 400 سال به حکمرانی خاندان روادی خاتمه داد.

بهترین زمان از  نظر برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها

تبریز 2018

مهم‌ترین رویداد تبریز در سال جاری که ثبت ملی نیز شده و می‌تواند به یکی از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ تبریز تبدیل شود، رویداد تبریز 2018 است که به مناسبت انتخاب این شهر به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸، از ابتدای سال میلادی جاری در حال برگزاری است. از مهم‌ترین برنامه‌های این رویداد می‌توان به فهالیت‌های هنری و نمایش آثار هنری همچون نقاشی، سفالگری، خوشنویسی، کاشی‌کاری و غیره اشاره کرد. علاوه بر این در طول این رویداد مراسم‌های آیینی و سنتی در مکان‌های گردشگری شاخص این شهر مانند موزه قاجار، پارک ائل گولی، عمارت شهرداری تبریز  برگزار می‌شوند.

رونق معاملات تجاری در تبریز که مرکز اقتصادی می باشد  به پیشرفت  و گسترش نهاد های مدنی کمک زیادی کرده، گسترش تبریز در زمان حکومت قاجاریان با همجوار بودن با عثمانی ها و روسیه و موقعیت سوق الجیشی که داشت به عنوان مسیر مبادلاتی شرق و غرب تعیین شد، بنابراین می توان گفت بسیاری از پیشرفت ها از تبریز شروع شد. به عنوان مثال اولین چاپخانه ها، اولین سینمای عمومی، اولین مدرسه، اولین کودکستان، ادبیات نوین، نمایشنامه نویسی و اولین خیابانی که برق داشت در تبریز بودند. به همین علت تبریز به عنوان شهر اولین ها مشهور است. برای خرید بلیط هواپیما تبریز میتوانید از طریق سایت مستر بلیط اقدام کنید.

http://www.tabnakazarsharghi.ir/fa/news/910706/%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D8%A2%D8%A8-%D9%88-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%B2-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B5%D9%84-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%B2-%D9%88-%D8%B2%D9%85%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

Comments

Popular Posts