سفر به افغانستان و آشنایی با جاهای دیدنی افغانستان
جاهای دیدنی افغانستان
مکانهای دیدنی افغانستان
کاخ سلطنتی دارالامان
این بنا، به دستور امان الله خان در سال 1919 تا 1929 ساخته شد و تصمیم داشت ،تا این کاخ مرکز جدید پایتخت کشور باشد آن هم به سبک اروپایی. اما اکنون به خاطر بمباران به ویرانه تبدیل شده است و به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری افغانستان در خارج ازشهر کابل قرار دارد.
کاخ سلطنتی دارالامان
تصمیم امان الله خان برای ساخت شهرکی باشکوه در کنارکاخ هرگز محقق نشد. چراکه حاکمان بعد از او نقشه ها را تغییر دادند و کاخ دارالامان درسال 1990 توسط مجاهدین به آتش کشیده شد و در سال 2012 مورد هدف بمباران طالبان قرار گرفت.
اما با تمامی این اتفاقات، دیوارهای قصر دارالامان مقاومت و امید را در پس خشونت ها، جاه طلبی ها و خونریزی ها به نمایش گذاشته است.
باغ بابُر
این باغ توسط حاکم مغول در اوایل قرن 16 ساخته شد که اکنون محل آرامگاه این حاکم نیز میباشد. این باغ توسط عبدالرحمن در قرن 20 احیا شد و چون در دهه1930 در دسترس عموم قرار داشت، ازبین رفت و درختان آن برای هیزم در طی جنگ داخلی قطع شدند. تا اینکه دولت افغانستان باغ را بازسازی و 11 هکتار آن را به فضای سبز عمومی تبدیل کرد.
باغ بابر
شما می توانید ردپایی از طرح باغ فین کاشان، باغهای تاریخی کرمان و همچنین باغهای بهشتی شیراز را در این باغ پیدا کنید.
باغ بابُر خود از جاهای دیدنی خاصی برخوردار است که در ادامه به آن میپردازیم:
• کاروانسرای باغ بابُر
شما به محض ورود به باغ این بنای کهن را مشاهده میکنید که از حجره های آن برای به نمایش گذاشتن صنایع دستی افغانستان استفاده میشود.
• مقبره پادشاه بابر
این بنا با داشتن پنجره های مشبک و سنگ های سفید با تراشکاری های هنرمندانه جلوه گری خاصی را به مقبره داده است. این رابدانید که مقبره پادشاه بابر بعد از گذشت سال ها از مرگ او و انتقال جسد ش از هند به افغانستان به دلیل علاقه بسیارش به باغ ساخته شد.
• مسجد شاه
این مسجد با سنگ های مرمر سفید که تجلی کوچکی از تاج محل است، زیباییش را دوچندان کرده و سنگ تراشان افغانی با هنرمندی زیبای خود ظاهری خاص را به مسجد شاه بخشیده اند.
• قصر ملکه
این حرمسرا که در قسمت جنوبی باغ قرار دارد، امروزه به عنوان رستورانی برای استقبال از گردشگران خود درآمده و یک استخر بزرگ در فضای بیرونی آن برای رفاه بیشتر توریست ها اضافه شده است.
منار جام
برج جام با ارتفاع 65متر در روستای جام-منطقه ولایت غور به یکی از جاذبه های گردشگری افغانستان تبدیل شده است که در سازمان "یونسکو" ثبت جهانی شده. این مناره عظیم در حاشیۀ مشترک دو رود «جام» و «هریرود» دیده میشود.
منار جام
این منار استوانه و مخروطی شکل، یک 8 ضلعی به قطر 9 متر را داراست که با افزایش ارتفاع قطر برج به مراتب کمتر هم میشود. کاشی کاری و کتیبه های دیواره های بیرونی که ترکیبی از کتیبههای عربی و آیات قرآن و تزئینات هندسی دیگر است، زیبایی خاصی به منار جام داده است.
موزه ملی افغانستان
یکی دیگر از جاهای دیدنی افغانستان که برای تکمیل آثار خود و حفظ تاریخ افغانستان دشواری های زیادی را کشیده، موزه ملی افغانستان است که در محدوده جنوبی غربی منطقه داراالامان قرار دارد.
Comments
Post a Comment